17.09.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
ZABAVNJACI NAPADAJU
Pobeda Dušana Svilara na "Zvezdama Granda" izazvala pozitivne reakcije pop i rok muzičara koji tvrde da prolazi vreme narodnjaka
Pobeda zabavnjaka Dušana Svilara na takmičenju za "Zvezde Granda" podigla je veliku prašinu i otvorila pitanje da li je reč o prelomnom momentu na srpskoj muzičkoj sceni ili još jednom veštom poslovnom potezu Saše Popovića. Činjenica da će album Dušana Svilara, koji je osvojio kao jednu od nagrada, biti prvo "Grandovo" "čisto nenarodnjačko" izdanje uglavnom je izazvala pozitivne reakcije pop i rok muzičara, ali i Svilarovih direktnih konkurenata, koji se slažu da je pobedio najbolji među njima.
- Drago mi je što je Dušan odneo pobedu, jer je zaista jedan divan i kulturan mladić, koji neviđeno peva. Vrsta muzike tu nije bila mnogo bitna - rekao je Nemanja, dok Silvija Nedeljković, koja je u finalu ispala u prvom krugu, dodaje da Svilarovu pobedu oseća kao svoju:
- Nas dvoje smo nekako bili najbliži i privatno, a i po stilu pevanja. Prezadovoljna sam njegovom pobedom, ali i svojim nastupom na "Tašu".
Drugoplasirana "Grand" zvezdica Rada Manojlović navodi da granice između popa i folka gotovo i da ne postoje:
- Mislim da je zaista pobedio najbolji od nas, a time je narod i dokazao da više ne postoji granica između pop i folk muzike. Najvažnije je da neko dobro peva, a Dušan to radi fenomenalno.
Vlada Janković Džet: Klinci sve manje mare za narodnjake
- Nisam pratio "Zvezde Granda", ali znam da je pobedio zabavnjak, i to je super. Često putujem po Srbiji tražeći nove rok bendove i primetio sam da mlade generacije sve manje mare za narodnjake, posebno za turbo-folk. A Saša Popović, šta god mislili o njemu, zna da prepozna trendove.
Aleksandra Kovač: Ne čudi me Dušanova pobeda!
- Pop i folk muzika ne treba da se takmiče. I u jednoj i u drugoj ima vrsnih i talentovanih izvođača i kompozitora koji odlično rade svoj posao. Pobeda Dušana Svilara ne treba da čudi, jer je on perspektivan mlad pevač zabavne muzike, koji je samo iskoristio mogućnost da pokaže šta zna i ume na takmičenju narodnjaka, pošto se niko nije setio da napravi jedno takvo takmičenje u zabavnoj muzici. Želim mu sve najbolje u karijeri.
Bebi Dol: Vidi se ko oseća muziku u srcu
- Drago mi je što je pobedio jedan talentovan mladić, koji je dokazao da nije došao tamo samo da bi postao slavan, već zato što muziku oseća u srcu. Pokazao se i kao jako hrabar samim tim što se pojavio na festivalu narodne muzike i pevao samo pop. Organizatori ovog takmičenja, ispostavilo se, napravili su pravu stvar.
Vlado Georgiev: Drago mi je što se stvari menjaju
- Nisam pratio "Grandov" izbor pevača, pa ne mogu da komentarišem mnogo. Čuo sam da je dečko koji je osvojio prvu nagradu jako talentovan pop pevač i zbog toga mi je drago. Nadam se da će se u domaćoj diskografiji neke stvari konačno promeniti nabolje.
N. PA